3 Şubat 2018 Cumartesi

Ahşap Minyatürler , Ahşap Maketler / Wooden Models


           Ahşap insanların ilk kullandığı malzemeler arasındadır.Tarihe bakıldığında gündelik eşyaların ilk ahşaptan olduğu görülmektedir.Ev yapımından,gemi yapımına kadar geniş kullanım alanlarına sahip olmuştur.
 
https://www.youtube.com/watch?v=Wdx3A6Z6Bl4&t=7s
Miniature house
         Osmanlı döneminde ahşap sanatının öne çıktığını görüyoruz.Kapı ,pencere kanatları,çeyiz sandığı,mobilya, mihrap, minber, balkon korkuluğu gibi karşımıza çıkmaktadır.


        Osmanlı’da ahşap ustaları “neccar” olarak adlandırılırdı.Ağaç türlerini iyi bildiklerini günümüze kadar gelen eserlerden anlıyoruz.En çok kullanılan türler ceviz, elma, armut, sedir, meşe, abanoz ve gül ağacıdır.



Ahşap tarihin her döneminde karşımıza çıkıyor. Gelişen teknolojiye rağmen bu gün bile şehir hayatından sıkılan insanlar fırsat buldukça orman olan bölgelere gidip vakit geçirmek istiyorlar. 

Ahşap daki sıcaklık bu gün bile insanları kendine çekmeye devam ediyor.

10 yorum:

  1. Merhaba Minyatür Ve,
    Bunların hepsi hoş yapılar. Harika iş!
    Büyük kucaklama
    Giac

    YanıtlaSil
  2. Merhaba abdullah bey bologumuza yazdığınız yoruma istinaden bende sizin sayfanızda cevaplamış olayım diye yazıyorum :) Aslına bakarsanız yayınlarımın beğenilmesi yorum yazılması muhakkak motive edici bir etken oluyor fakat şu günlerde bu duruma pek takılmıyorum,, Kimler beğenmiş , kaç kişi beğenmiş kim yorum yazmış veya yazmamış bunlar ikinci planda ,,Ama yorum yazanlara elimden geldiğince geri dönüş yapıyor hiç olmassa bir teşekkür ediyorum...İşin gerçek tarafından bakarsan ben yaptıklarımı arşivlemek amacıyla yayınlar yapıyorum bu yayınlarımıda üç yerden yapıyorumki bir nedenle hesaplarımdan birinin başına ters bir durum gelirse hiç olmassa diğerleri sağlam kalır..ayrıca evdeki bilgisayarımdada tüm yayınlarım kayıtlı...işin gerçek boyutu budur abdullah kardeşim :) sizede kolay gelsin ..:)

    YanıtlaSil
  3. These are beautiful, great work!

    YanıtlaSil
  4. Beautiful huts. I love things made out of wood.

    Güzel kulübe. Ahşaptan yapılmış şeyleri severim.

    YanıtlaSil
  5. Those little houses are gorgeous!

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler bu guzel yorumlar için.

    YanıtlaSil